Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου

Συγκλονίζει η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι δύο δράστες εμφανίστηκαν ως πελάτες. Χτύπησαν το κουδούνι και τους άνοιξε ο στενός συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον οποίο οδήγησαν και κλείδωσαν σε διπλανό γραφείο. Αμέσως κινήθηκαν στον χώρο όπου βρισκόταν ο γνωστός δικηγόρος και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ με δύο σφαίρες. Οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δύο δράστες είχαν ξαναπάει στον χώρο και γνώριζαν ότι δεν είχε κάμερες ασφαλείας. Γι’ αυτό άλλωστε εμφανίστηκαν με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους.

Παράλληλα οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για σεσημασμένους ή άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν της αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι πρόκειται για μαφιόζικη εκτέλεσε από πληρωμένους δολοφόνους, για ένα συμβόλαιο θανάτου.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το θύμα δέχτηκε δύο σφαίρες, μία στο στομάχι και μια στο κεφάλι. Ωστόσο αργά το βράδυ, νέα πληροφορία ανέφερε ότι ήταν μία η σφαίρα που χτύπησε τον Μ. Ζαφειρόπουλο μεταξύ στήθους και κοιλιακής χώρας. Από τις έρευνες δεν βρέθηκε κάλυκας.

Όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Μετά το περιστατικό οι δολοφόνοι διέφυγαν από το σημείο με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιός του γνωστού βουλευτή της Ν.Δ. Νώντα Ζαφειρόπουλου και επι σειρά ετών πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Είχε μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

real.gr