Ο Σταθάκης προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση για ΥΚΩ και κοινωνικό τιμολόγιο – Το «μπαλάκι» στη ΔΕΗ για τις χρεώσεις κιλοβατώρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση τον επόμενο μήνα για τον τρόπο υπολογισμού στις ΥΚΩ, επιβεβαιώνοντας πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΡΑΕ Νίκου Μπουλαξή στον realfm. 

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

«Θα ενισχυθούν τα φτωχότερα στρώματα. Θα λαμβάνονται υπόψη εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια και τα περιουσιακά για να εντοπιστούν οι φτωχοί και διορθωθούν οι αδικίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά στις χρεώσεις της κιλοβατώρας παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη οι ΥΚΩ πληρώνουν 700 εκατ. τον χρόνο και θα μειωθούν σταδιακά μόλις αρχίσουν οι διασυνδέσεις των νησιών. Προσδοκούμε ότι μετά το 2020 το κόστος των ΥΚΩ θα είναι στο μισό το 2023 θα έχουν καταργηθεί.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν είναι μνημονιακή δέσμευση να φύγουν 500.000 καταναλωτές από τη ΔΕΗ. Δέσμευση είναι να μειωθεί το μερίδιο της εταιρείας στη λιανική αγορά.

real.gr