Ο Μέσι πήρε αποζημίωση 72.000 ευρώ και τα δίνει στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε ότι είναι πρωταθλητής κι εκτός αγωνιστικού χώρου: μετά τη δικαίωσή του σε μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον της εφημερίδας La Razón, αποφάσισε να δωρίσει 72.783 ευρώ στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», τη ΜΚΟ που ασχολείται με την υγεία και την ιατρική βοήθεια σε περιοχές του κόσμου όπου δεν είναι εγγυημένη η σωστή φροντίδα.

Το ποσό αυτό επιδικάστηκε στον «ψύλλο» ως αποζημίωση για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε μετά την ήττα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, απέναντι στη Γερμανία. Ο δημοσιογράφος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αλφόνσο Ούσια, εκτός του ότι επέκρινε σφοδρά τον αστέρα των «μπλαουγκράνα» είχε υποστηρίξει ότι ο Μέσι φορούσε περούκα (!) κι έκανε χρήση ναδρολόνης, ενός φαρμάκου που αυξάνει την απόδοση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας συμφώνησε ότι η κριτική που ασκήθηκε ήταν «εκ του περισσού και αυθάδης», με αποτέλεσμα η απόφαση να εκδοθεί υπέρ του παίκτη, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του εναντίον ψευδών και ανακριβών κατηγοριών, οι οποίες προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη του.

 altsantiri.gr

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)