Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην ταμίας του Δήμου Γαύδου-Πήρε το δρόμο για τη φυλακή

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο πρώην ταμίας του Δήμου Γαύδου Στέφανος Μπικογιαννάκης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 14 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί πως η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο πρώην ταμίας θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Σε ότι αφορά τον πρώην Δήμαρχο Γαύδου Στράτο Λαμπάκη το Δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Η δίκη ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από την πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο τριμελές κακουργιοδικείο Χανίων.

Στην απολογία του ο πρώην ταμίας του Δήμου Γαύδου υποστήριξε την αθωότητα του και έριξε όλες τις ευθύνες για την υπεξαίρεση των χρημάτων στον πρώην δήμαρχο κ. Στρατή Λαμπάκη.

Από την πλευρά του και ο πρώην Δήμαρχος Ευστράτιος Λαμπάκης, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπεξαίρεση των χρημάτων, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη στον πρώην ταμία, στο οποίο είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως είπε.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην ταμία και την αθώωση του πρώην δημάρχου.

Όπως τόνισε η δικογραφία ήταν γεμάτη από πλαστά έγγραφα. Ανέφερε ότι ο πρώην ταμίας εκμεταλλεύτηκε την τιμιότητα και εμπιστοσύνη του πρώην δημάρχου καθώς και το γεγονός ότι στο δήμο ουδέποτε είχαν συνταχθεί ισολογισμοί.

«Στην ουσία αυτός ήταν ο δήμαρχος» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, τονίζοντας ότι όλες οι υπογραφές στα έγγραφα ήταν του ταμία.

Στις γραφολογικές εξετάσεις των εγγράφων πού επιβεβαιώνουν, όπως υποστήριξαν, ότι είναι γνήσιες οι υπογραφές του πρώην Δημάρχου, που χαρακτήρισε πλαστές ο εισαγγελέας, στάθηκαν ιδιαίτερα στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην ταμία της Γαύδου.

http://www.kriti24.gr