«Πόλεμος» για το όνομα της Μαρέβας στα Paradise Papers – Μητσοτάκης: Χτυπήστε εμένα, όχι την γυναίκα μου – Τσίπρας: Περιμένω εξηγήσεις

Η αποκάλυψη της εμπλοκής του ονόματος της Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers έδωσε το έναυσμα νέας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στα Paradise Papers μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο παράδεισος της φορολογίας οδηγεί στην κόλαση της πολιτικής» δείχνει ότι το Μαξίμου τοποθετεί αρκετά ψηλά στην ατζέντα του το θέμα και ετοιμάζεται για σκληρή σύγκρουση.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, από το βήμα του 4ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στράφηκε κατά του πρωθυπουργού, μιλώντας για λάσπη και συκοφαντίες, χαρακτηρίζοντας «ανανδρία να επιτίθεται κανείς πλαγίως με υπονοούμενα στη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Με αιχμές απάντησε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας η Κουμουνδούρου
«Ο κ. Μητσοτάκης, πέραν της ακραίας ανοησίας των Ζαππείων του Αντώνη Σαμαρά, ότι δήθεν θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ, την οποία επανέλαβε στην ομιλία του στην Κρήτη, λησμόνησε να διευκρινίσει: Τα 100 δισ. ευρώ θα τα φέρει στην Ελλάδα ή σε offshore στις νήσους Κέιμαν;».

Αυτό σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο της Κρήτης, για να συμπληρώσει: «Όσο για τη λάσπη, τις συκοφαντίες και το παρακράτος, ας συμβουλευτεί καλύτερα τον κ. Αυγενάκη και τους “κολλητούς” του».


«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας», ήταν το πρώτο σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον “Ρομπέν των φτωχών”.

– Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

– Όταν μέτοχος στην “Αυγή” είναι off shore εταιρεία.

– Όταν κορυφαίος Υπουργός του ο κ. Νίκος Παππάς συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου.

Ο κ. Τσίπρας προκαλεί ξανά τη νοημοσύνη των πολιτών με τις νέες υποσχέσεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής όταν οι Υπουργοί του ομολογούν ότι η Κυβέρνηση διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη και έκανε τους φτωχούς φτωχότερους».

Σχετικά με τις αναφορές σε κεφάλαια στο εξωτερικό, η κ. Σπυράκη υπογραμμίζει. «Μπορεί να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για ποιο λόγο κορυφαίοι Υπουργοί του εξακολουθούν να έχουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς;
Για όλα αυτά τι έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας;».

ΣΥΡΙΖΑ για Σπυράκη: Θέλει να θολώσει τα νερά 

“Καταρχάς, οφείλουμε να συγχαρούμε την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για τα εξαιρετικά “γρήγορα” αντανακλαστικά της, αφού… κατάφερε να απαντήσει μία βδομάδα μετά στην ανακοίνωση μας για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για την προστασία των καταγγελτών (whistleblowers)”, αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανταπάντηση της.

“Ωστόσο, η απάντηση της έκανε τα πράγματα χειρότερα, αφού αποκάλυψε ότι άδειασε μεγαλοπρεπώς τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της ΝΔ καθώς, προκειμένου να διασώσει την θέση της, ισχυρίστηκε πως τους “παρότρυνε” να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη έκθεση”, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

real.gr