Πε. Φεβ 20th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

CLIMATESTRIKE: ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες πορείες για το περιβάλλον, κατά της κλιματικής αλλαγής, θα πραγματοποιήσουν μαθητές στην Αθήνα(πλατεία Συντάγματος) και τη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους) την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 12:00, συντονιζόμενοι με την παγκόσμια κινητοποίηση του Climatestrike.

Σήμερα, μάλιστα, υπήρξαν και… προεόρτια, καθώς δεκάδες μαθητές πραγματοποίησαν πορεία για το περιβάλλον στην πλατεία Συντάγματος. Επιμελήθηκαν και αρκετά πλακάτ, στα οποία, μεταξύ άλλων, αναγραφόταν «Σεβαστείτε την ύπαρξη, αλλιώς περιμένετε αντίδραση», «Σώσε τον πλανήτη των παιδιών σου», «There is no PLANet B» κ.ά..

Το Climatestrike είναι ένα διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από όλο το κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Το Climatestrike στις 15 Μαρτίου, μαζί με 40 χώρες από όλες τις ηπείρους, καλεί τη νεολαία όλου του κόσμου να διαμαρτυρηθεί σε μια παγκόσμια απεργία για τη κλιματική αλλαγή. Μαθητές και φοιτητές από σχολεία και πανεπιστήμια στη Σουηδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ανά τον κόσμο αγωνίζονται για το μέλλον τους.

http://greenagenda.gr

Translate »