Τρ. Ιούλ 14th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Creta Farms: Εκπνέει απόψε η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών Πηγή: Reporter.gr

Σήμερα το βράδυ εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εξαγορά της Creta Farms.

Το ενδιαφέρον τους για την Creta Farms έχουν εκφράσει το fund Lime Capital Partners, που ελέγχει ήδη τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου, με την πρότασή του να στηρίζεται από τον έναν εκ των δύο βασικών μετόχων της Creta Farms, τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη και ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, ιδιοκτήτης της αλλαντοβιομηχανίας «Λακωνική Τροφίμων».

Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα συμμετάσχει στη διαδικασία η αλλαντοβιομηχανία «Νίκας» και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε προχωρήσει σε κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς για την Creta Farms, αλλά φαίνεται πως μετά από επαναξιολόγηση του ρίσκου της επένδυσης, η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. 

Βασικός στόχος της εταιρείας είναι μέσα στον Δεκέμβριο να καταστεί εφικτό να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα με βάση τα άρθρα 106β και 106δ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές, με την εκδίκαση του σχετικού αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106α να έχει οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

Τα χρέη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας υπερβαίνουν τα 153 εκατ. ευρώ, με τις οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να ξεπερνούν τα 12,4 εκατ. ευρώ

Πηγή: Reporter.gr

Translate »