Δε. Ιούλ 13th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

«Eπαναστατική Αυτοάμυνα» – Στο «παρά πέντε» ενός νέου χτυπήματος

Τι περιμένουν από τις εξετάσεις οι Αρχές

Οι Αρχές θεωρούν σίγουρο πως τα κατασχεθέντα όπλα που βρέθηκαν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα θα χρησιμοποιούνταν κατά αστυνομικών στόχων και μάλιστα λίγο πριν το Πολυτεχνείο, ή από την επέτειο της κρατικής δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ωστόσο έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος καθώς οι ανακρίσεις συνεχίζονται όπως συνεχίζεται και η ανάλυση ειδικά των ψηφιακών πειστηρίων που έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εντοπίστηκαν στην οικία του αναζητούμενου και τραυματισμένου υπόπτου από την ληστεία στον Χολαργό.

«Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε», τόνισε ο Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη παρουσίαση της πορείας των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής που οδήγησαν στις συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής ομάδας «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Η πεποίθηση των Αρχών είναι ότι το επικείμενο χτύπημα ή τα χτυπήματα θα γίνονταν νυχτερινές ώρες και ξημερώματα για ευνόητους λόγους, ενώ το καλάσνικοφ-«σφραγίδα» της «Ο.Ε.Α.» που είχε δεχτεί τροποποίηση με προσθήκη χειρολαβής για καλύτερη δυνατότητα βολής και ράγας τύπου «Picatinny» και έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τρομοκρατικές της επιθέσεις είχε την δυνατότητα προσθήκης νυχτερινής διόπτρας και σκοπευτικού lazer, τα οποία επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Με λίγα λόγια είχαν αναβαθμίσει τον οπλισμό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην …αστοχήσουν, ότι και αν αυτό συνεπάγεται για τις προθέσεις τους. Η αποτροπή ενός τέτοιου χτυπήματος λοιπόν εκ των πραγμάτων αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής.
Πρόσθετα, εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Χολαργού, ακόμη τρία καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο και πιστόλια. «Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε επίσης ο Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης, όπως παραμένουν σε υψηλή επιφυλακή, ειδικά αυτή την χρονική περίοδο με ανοιχτό πάντα το ενδεχόμενο εντός τρομοκρατικού χτυπήματος από κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση που τα μέλη της παραμένουν ασύλληπτα όπως είναι η περίπτωση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Ερωτηματικά για την κατοχή φάρου αυτοκόλλητων ασθενοφόρου

Ανάμεσα σε όλα όσα προσπαθούν να αναλύσουν και να εξάγουν σαφέστερα συμπεράσματα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι και τα πειστήρια που βρέθηκαν στις οικίες των δραστών και στις γιάφκες, όπως ο φάρος ασθενοφόρου, οι αυτοκόλλητες επιγραφές ασθενοφόρου και το σκάνερ συχνοτήτων και είναι πολύ πιθανόν να έκλεβαν βαν που θα τροποποιούσαν να μοιάζει σε ασθενοφόρο ώστε να το χρησιμοποιήσουν είτε ως μέσο κατόπτευσης και παρακολούθησης στόχου, ως μέσο ασφαλούς προσέγγισης στόχου για την επικείμενη επίθεση και διαφυγής είτε ακόμα και για να το σταθμεύσουν και το παγιδεύσουν με εκρηκτικά. Αυτά είναι ερωτήματα που επίσης προσπαθεί να απαντήσει από την συνεχιζόμενη έρευνά της η Αντιτρομοκρατική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλος αυτός ο εξοπλισμός, τα αλεξίσφαιρα, τα όπλα, τα σκάνερ, τα εκρηκτικά κλπ. αποδεικνύουν πως ετοίμαζαν ένα πολύ δυνατό και οργανωμένο χτύπημα, με σοβαρές συνέπειες και επιθυμία να προκαλέσουν θύματα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής τόνισε ότι «ευτυχώς προλάβαμε».

Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι είχαν επιδοθεί σε ένοπλες ληστείες με σκοπό την χρηματοδότηση του «επαναστατικού ταμείου» και την συλλογή οπλισμού και εκρηκτικών υλών.

Τα αποτελέσματα των ερευνών των Αρχών φανερώνουν και την πραγματικότητα μίας άλλης συλλογιστικής, αυτής των συγκοινωνούντων δοχείων στην τρομοκρατία, ειδικά μετά την εντοπισμό και την σύλληψη του 41χρονου Β.Σ. που είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε.

 Εν αναμονή των αναλύσεων από ψηφιακά πειστήρια – Τα πέντε «χτυπήματα» του Ο.Ε.Α.

Ύστερα από πέντε χρόνια τρομοκρατικής δραστηριότητας η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» κράτησε το ίδιο καλάσνικοφ ως «σφραγίδα» των χτυπημάτων της και τελικά είναι αυτό που πρόδωσε μέσω της βαλλιστικής εξέτασης τα άτομα που είχαν στα χέρια τους οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής.

Το «ντεμπούτο» τους έγινε στις 25 Μαΐου 2014 (ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών) όταν επιτέθηκαν με καλάσνικοφ σε κτήριο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 3 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς, στο οποίο ζητούσαν «να αποσυρθεί ο νέος νόμος για τις φυλακές, να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών».

Στις 31 Ιουλίου 2016 σημειώθηκε άλλη μία επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά εναντίον του κτηρίου όπου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού, στην πλατεία Κολωνακίου.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 λίγες ημέρες πριν την άφιξη του τότε Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, σημειώθηκε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, η ΟΕΑ δημοσίευσε στο διαδίκτυο μακροσκελή ανάληψη ευθύνης για τις δύο τελευταίες επιθέσεις, αναφέροντας ως σκοπό τους την «συγκρότηση ενός διεθνούς επαναστατικού κινήματος», ενώ κατηγορούσαν το γαλλικό, το μεξικανικό και το ελληνικό κράτος για τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες, στα κοινωνικά κινήματα, στο φυσικό περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες. Σημείωναν μάλιστα, πως η επίθεση στη πρεσβεία του Μεξικού, πραγματοποιήθηκε μια βδομάδα μετά την 20η επέτειο από τον θάνατο του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου από τα ΕΚΑΜ.

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 σημειώνεται η τρίτη κατά σειρά επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Στις 6 Νοεμβρίου 2017 σημειώθηκε το τέταρτο «χτύπημα» με καλάσνικοφ στο ίδιο σημείο, δηλαδή έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και πάλι με τον ίδιο στόχο, δηλαδή την διμοιρία των ΜΑΤ, όπου οι βολίδες κατέληξαν σε κολώνα, λίγα εκατοστά πάνω από τα κεφάλια των αστυνομικών σκοπών της διμοιρίας.

altsantiri.gr (Mε πληροφορίες από news247.gr)

Translate »