Πε. Μαΐ 28th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Greenpeace Ελλάδα Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε ✌️

12 ώρες, 60 ακτιβιστές από 10 χώρες, 2 σημεία. Η ειρηνική, δυναμική μας δράση ξεκίνησε στα διυλιστήρια της πετρελαϊκής ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Εκεί, ακτιβιστές μας προσδέθηκαν στην κύρια πύλη και εμπόδισαν την είσοδο οχημάτων στην εταιρεία. Το μήνυμά μας ήταν ξεκάθαρο και δυνατό: οι εξορύξεις είναι κλιματικό έγκλημα. Τα σχέδια των ΕΛΠΕ για εξορύξεις συντελούν στην κλιματική κρίση και απειλούν το δικαίωμά μας σε ένα υγιές, καθαρό περιβάλλον και στην ίδια μας τη ζωή. Δεν είναι αυτό το μέλλον που θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας.

Πάτα εδώ

Για να ακουστούμε ακόμα πιο δυνατά, όσο η δράση στα διυλιστήρια συνεχιζόταν, δεύτερη ομάδα ακτιβιστών και μέλη τοπικών κοινωνιών που λένε ΌΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, βρέθηκε και στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι. Εκεί, έγινε το πάρτι του μέλλοντος, με μουσική, χορό και… διαρροή πετρελαίου στις πισίνες των ΕΛΠΕ, εικόνες βγαλμένες από ένα μέλλον με εξορύξεις.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να μας ακούσουν, γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να έχουμε εμείς, αλλά και τα παιδιά μας, ένα καθαρό, βιώσιμο φυσικό περιβάλλον και ένα σταθερό κλίμα. Είναι δικαίωμά όλων μας, και σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε και τη δική σου βοήθεια.

Πάτα εδώ
Translate »