Τρ. Ιούλ 14th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Siemens: Ένοχοι 22 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο Χριστοφοράκος – Παραγραφή για τον Τσουκάτο

Πρόκειται για στελέχη του γερμανικού κολοσσού αλλά και του ΟΤΕ που καταδικάστηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τίτλοι τέλους τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό πέφτουν στην πολύκροτη υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε 22 από τους 54 κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι στελέχη του γερμανικού κολοσσού αλλά και του ΟΤΕ.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως, Ελένης Σκεπαρνιά και καταδίκασε τους Μιχ. Χριστοφοράκο, Χρ. Καραβέλα, Πρ. Μαυρίδη, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ και Ράιχαντ Σίκατζεκ, στελέχη όλοι τους της εταιρίας. Έκρινε ένοχα επίσης πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλ. Αθανασιάδης και τα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ.

Όλοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αναφορικά με τη σύμβαση 8002/97 για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού, που φέρεται να υπεγράφη μετά από δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων.

Αντιθέτως, οι δικαστές αθώωσαν τους Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο, Βασίλη Τυρογαλά, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς την πράξη της δωροδοκίας, κρίθηκε ότι σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος μπήκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα καθώς οι υπάλληλοι του ΟΤΕ, λογίζονται ως ιδιωτικοί και όχι δημόσιοι, και για αυτό έπαυσε η ποινική δίωξη.

Μεταξύ των απαλλαχθέντων λόγω παραγραφής, είναι και ο πάλαι ποτέ στρατηγός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, για τον οποίο η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει ότι δεν αποδείχθηκε πως τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Μετά τη δικαστική απόφαση ο κ. Τσουκάτος έκανε δήλωση, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι συναγωνιστές του:

«Πήρα την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου) δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα,διαστρεβλώσεις.

Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω. Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα. Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου Διονύση Γκούσκο».

altsantiri.gr

Translate »