Σα. Φεβ 29th, 2020

NEWS & STUDIO IN GAVDOS ISLAND

Χειμώνα Καλοκαίρι διακοπές στο πρώην studio του Ραδιοφωνικού σταθμού gavdos fm 88,8 ETHNICK STUDIO Τηλ 2823083037

Top 10 επαγγελμάτων με θετικά ισοζύγια προσλήψεων– απολύσεων (πίνακες)

Στο εμπόριο και την εκπαίδευση έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνης» που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

O Ιανουάριος είναι παραδοσιακά δύσκολος μήνας, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο καταγράφεται αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων στο σύνολο των επαγγελμάτων. Ωστόσο, κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων είχαν θετικό πρόσημο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εργάνης, στην Εκπαίδευση για παράδειγμα έγιναν 9.309 προσλήψεις και στο Χονδικό Εμπόριο 11.205. Ωστόσο, στον τομέα της Εκπαίδευσης συναντάμε και το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων τον Ιανουάριο του 2020. Αντίθετα, πολλές απολύσεις είχαμε στο λιανικό εμπόριο και σε καταλύματα.

Στον παρακάτω πίνακα καταγράφονται οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) με τα πέντε (5) υψηλότερα θετικά και τα πέντε (5) υψηλότερα αρνητικά ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων μηνός Ιανουαρίου 2020.

pinakas 5X5

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται πρώτοι και στον πίνακα με το Top 10 επαγγελμάτων που κατέγραψαν τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων, για το μήνα Ιανουάριο του έτους 2020.

pinakas top10 ergani

Πηγή: Reporter.gr

Translate »